Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!
Το Πάσχα είναι ακόμα "εδώ" και τι καλύτερο για να το γιορτάσουμε με ένα πεντανόστιμο, απολαυστικό γλυκό με μια πρόταση από τη ΦΑΓΕ;
Πανακότα Σοκολάτας με κρέμα γάλακτος light
Ο χρόνος προετοιμασίας μην σας τρομάξει :-) (είναι 250 λεπτά) αλλά απλά και μόνο επειδή το μείγμα που θα ετοιμάσετε χρειάζεται να μείνει 4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
Πάντως, ένα είναι βέβαιο. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει, και με το παραπάνω.
Καλή σας απόλαυση!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φλ. Κρέμα Γάλακτος Light ΦΑΓΕ
¾ φλ. γάλα
½ φλ. άχνη ζάχαρη
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 ½ κ.γ. ζελατίνη διαλυμένη
200 γρ. κουβερτούρα + 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη, για γαρνιτούρα
1 φλ. φρέσκα μύρτιλα, για γαρνιτούρα
- ΒΗΜΑΤΑ
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την Κρέμα Γάλακτος Light ΦΑΓΕ, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικές φόρμες και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
- Βουτάμε τα φορμάκια, ένα τη φορά, σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 3 δευτερόλεπτα.
- Περνάμε με ένα μαχαίρι περιμετρικά τα φορμάκια και τα αναποδογυρίζουμε στο κέντρο ενός μικρού πιάτου.
- Γαρνίρουμε με τα μύρτιλα και την τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε.
- gr.fage