Τι καλύτερο για να γλυκαθούμε την Καθαρά Δευτέρα;
Για 10 μερίδες, θα χρειαστώ:
Ας μαγειρέψουμε
Βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μια κατσαρόλα με το ταχίνι, το σησαμέλαιο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς σε αυτή τη θερμοκρασία για 30 λεπτά, μέχρι το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί. Στα 25 λεπτά βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα τον χυμό, τη ζάχαρη και τις σταφίδες και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, προσεκτικά γιατί θα πιτσιλίσει έντονα και θα αχνίσει. Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι το υγρό να σωθεί εντελώς και το μείγμα στην κατσαρόλα να γίνει σαν σφιχτή κρέμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Λαδώνουμε μια φόρμα κέικ και πασπαλίζουμε το εσωτερικό της με σουσάμι. Αδειάζουμε εκεί τον χαλβά, ισιώνουμε την επιφάνεια και τον αφήνουμε για 1-2 ώρες, να κρυώσει. Αναποδογυρίσουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.