Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γεμιστό κέικ σοκολάτας με κρέμα τυρί. Συνταγή Σταύρου Βαρθαλίτη)


 Υλικά για το κέικ

•    300 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
•    40 γρ. κόρν φλάουερ
•    2 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
•    150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•    370 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
•    3 μεγάλα αυγά
•    ½ κ.γ. αλάτι


•    100 γρ. κουβερτούρα 65%
•    370 γρ. γάλα εβαπορέ
•    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια

Για τη γέμιση και το frosting

•    60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•    220 γρ. κρέμα τυρί 
•    120 γρ. λευκή κουβερτούρα
•    350 γρ. άχνη ζάχαρη
•    120 γρ. κρέμα γάλακτος 15%
•    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
Τριμμένη κουβερτούρα 65%

Εκτέλεση για το κέικ

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
•    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, στη βάση στρογγυλής αποσπώμενης βάσης για κέικ (26 εκατοστά) και βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο τα πλαϊνά.
•    Λιώνουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ σε ζεστό μπεν μαρί ή σκεπασμένη με μεμβράνη στο φούρνο μικροκυμάτων.
•    Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 4’ με 5’.
•    Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά καθώς ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για να ενσωματωθούν με το βούτυρο.
•    Προσθέτουμε το αλάτι, το γάλα, τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για 1’.
•    Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ, το αλεύρι μαζί με το κόρν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
•    Προσθέτουμε το μείγμα στο κέικ και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 50’.
•    Αφήνουμε για 60’ να κρυώσει.

Δείτε το breakfast@star