Θα λέγατε όχι σε ένα πιάτο πεντανόστιμες ταλιατέλες με προσούτο, βασιλικό και κρέμα γάλακτος;
Δοκιμάστε τη συνταγή που ακολουθεί και σίγουρο είναι ότι θα την ετοιμάστε ξανά και ξανά...
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
400 γραμμάρια ταλιατέλες
350ml κρέμα γάλακτος, ΔΕΛΤΑ light
2 κρόκοι αυγών
40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
12 φέτες προσούτο (180 γραμμάρια)
2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό al dente. Σουρώνετε και ξαναβάζετε τις ταλιατέλες στην κατσαρόλα. Σε ένα μπωλ βάζετε την κρέμα, τους κρόκους, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά, ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τις ταλιατέλες με το προσούτο, φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα τριμμένη.