Όλοι λένε πως η μεσογειακή είναι η πιο ισορροπημένη διατροφή και οι καλύτεροι διατροφολόγοι στον κόσμο την προτείνουν στους πελάτες τους εφ’όρου ζωής.
Τι γίνεται, όμως, όταν το διάσημο blog Cooking των New York Times παρουσιάζει την παραδοσιακή ελληνική χωριάτικη σαλάτα με ένα επιπλέον υλικό;
Διαβάστε παρακάτω να μας πείτε αν συμφωνείτε.
Μελιτζάνες με φέτα και τσίλι – Θα σας συναρπάσει η γεύση του!
Το επιπλέον συστατικό είναι το καρπούζι. Ο συνδυασμός του με τις ελιές, τη φέτα, το αγγούρι και την ντομάτα είναι εκπληκτικός και η συνταγή με την παραλλαγή αυτή έχει αυτή τη στιγμή πάνω από δύο χιλιάδες shares.
Για να φτιάξετε τη σαλάτα θα χρειαστείτε:
- 3 φλ. καρπούζι κομμένο σε κυβάκια
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 1 μεσαίο αγγούριο
- 1/3 φλ. ελιές
- 1/3 φλ. φέτα τριμμένη
- λίγο μαϊντανό και λίγη μέντα
- ελαιόλαδο
- ξίδι
- αλάτι και πιπέρι
Ξεκινήστε ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ (για να μπορείτε να ανκατέψετε άνετα) τα κυβάκια καρπουζιού, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αγγούρι σε φέτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ελιές, τη φέτα τριμμένη και τον μαϊντανό με τη μέντα.
Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και λίγο κόκκινο ξίδι, προσθέστε και λίγο αλάτι και πιπέρι (εμείς θα προτείναμε και λίγη ρίγανη) και σερβίρετε.
Η σαλάτα σας θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Μάλιστα το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για κρέας για ένα ελαφρύ βραδινό.