Υλικά
–500 γρ. φιλέτο σολομό
–3 πατάτες
–2 πράσα
–2 καρότα
–1 κρεμμύδι
–1200 ml. ζωμό ψαριού ή λαχανικών
–500 ml. γάλα
–1 μικρό ματσάκι άνηθο
–¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
–¼ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
–Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
–Θαλασσινό αλάτι
–Κόκκους ροζ πιπέρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια και όμοια κομμάτια.
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες συνεχίζοντας το σωτάρισμα για μερικά λεπτά.
Πορσθέτουμε το μπαχάρι, τα πιπέρια, λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και το ζωμό, βράζουμε τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Προσθέτουμε ολόκληρο το σολομό, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, σιγοβράζουμς για 8-10 λεπτά.
Αφαιρούμε το σολομό και πολτοποιούμε την υπόλοιπη σούπα, επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα, μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο.
Σερβίρουμε τη σούπα με κομμάτια σολομού, ροζ πιπέρι και άνηθο.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για γάλα μπορούμε να προσθέσουμε κρέμα γάλακτος σ΄αυτή τη περίπτωση χρειαζόμαστε περίπου 300 ml. περισσότερο ζωμό
– Αν χρειαστεί αραιώνουμε τη σούπα με επιπλέον γάλα
ΠΗΓΗ: funkycook.gr via newslink.gr