Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Πίτα από σπαγγέτι στο τηγάνι


 

Υλικά για 4-6 άτομα 

250g σπαγγέτι ΝΟ7
6 αυγά
150g τριμμένη γραβιέρα
300g φέτα σκληρή
200ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο


¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 3 λίτρα νερό, προσθέτουμε 15g αλάτι και τα σπαγγέτι ΝΟ7
MISKO, τα οποία βράζουμε για 8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τους προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αλείφουμε με το βούτυρο ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, περίπου 28-30 εκ. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα σπαγγέτι, τη γραβιέρα και τη φέτα θρυμματισμένη. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σπαγγέτι, τη γραβιέρα, τη φέτα και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών. Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα, σκεπασμένη, σε χαμηλή φωτιά για 10-12’ ή στον φούρνο χωρίς καπάκι για 20-25’ στους 175ο C.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

– Η εύκολη μακαρονόπιτα στο τηγάνι μοιάζει αρκετά στην ιταλική συνταγή για φριτάτα με σπαγγέτι, αλλά μόνο στην τεχνική, δεν τηγανίζεται αλλά σιγοψήνεται και έτσι μοιάζει σαν πίτα
-Μπορείς να προσθέσεις αλλαντικά ή λαχανικά εποχής και ό,τι άλλο σου αρέσει
-Αν ψήσεις τη μακαρονόπιτα στο φούρνο φρόντισε να τον έχεις προθερμάνει πολύ καλά
-Εδώ μπορεί ς να βρεις και άλλες αγαπημένες συνταγές με ζυμαρικά. 

newslink.gr
FaceTwitter