Μια συνταγή για υγιεινή, ωφέλιμη, εξαιρετικά νόστιμη σαλάτα σας προτείνουμε σήμερα. Είναι πολύ εύκολο να την ετοιμάσετε, οπότε δεν έχετε παρά να την δοκιμάσετε το συντομότερο δυνατόν...
Για τις Φακές
1 κούπα
Φακές Beluga 3αλφα
2 κτσ.
ελαιόλαδο
½
κόκκινο κρεμμύδι
1 σκελίδα
σκόρδο
1
δαφνόφυλλο
αλάτι
Για την Σαλάτα
250g
ρόκα
200g
ντοματίνια κομμένα στη μέση
250g
χαλούμι ψημένο
2 κτσ.
κάπαρη
2 κτσ.
ξύδι από κόκκινο κρασί
¼ της κούπας,
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
βαλσαμικό ξύδι
Ετοιμασία
Βράζουμε τις φακές για 15-20 λεπτά περίπου μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, λίγο αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Στο τέλος του βρασμού αφαιρούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο, σουρώνουμε τις φακές και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε την ρόκα, τις φακές, τα κομμένα ντοματίνια, τη κάπαρη και το χαλούμι και περιχύνουμε με την σάλτσα που έχουμε φτιάξει αναμιγνύοντας το ελαιόλαδο με το ξύδι του κόκκινου κρασιού, το βαλσαμικό ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.