Μια τάρτα που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και θα φτιάξετε πολλές φορές, αφού θα ξετρελλαθείτε με τη γεύση της...!
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 1 αυγό
- Aλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
- 250 γραμμάρια φέτα
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί (π.χ. gouda)
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
- 250 γραμμάρια ντομάτα cherry
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Φρέσκος βασιλικός
- Φρέσκο θυμάρι
- Σπόροι σόγιας (για την τάρτα)
Ετοιμασία
Ρίχνουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι στο μπολ. Προσθέτουμε το Βιτάμ και ένα αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ και ζυμώνουμε γρήγορα. Εάν η ζύμη δε ζυμώνεται, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος. Αλείφουμε τη φόρμα για την τάρτα (με διάμετρο 26 εκατοστά) με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ανοίγουμε τη ζύμη και καλύπτουμε το κάτω μέρος και τις πλευρές της φόρμας. Τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα κομμάτι χαρτί, βάζοντας πάνω από αυτό φασόλια. Τoτοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200°C. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τηγανίζουμε με πιπεριές με μια κουταλιά της σούπας λιωμένο Βιτάμ. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε τη φέτα με τα αυγά, προσθέτουμε τις τηγανητές πιπεριές, τα μυρωδικά και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί από τη φόρμα. Βάζουμε το μείγμα τυριού στην τάρτα και κάνουμε επίπεδη την επιφάνεια. Τοποθετούμε ντομάτες στο προετοιμασμένο μείγμα. Τοποθετούμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180°C.