Μια συνταγή για απολαυστικό γλυκό όλες τις εποχές του χρόνου. Δοκιμάστε το...
6 μπισκότα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι γλυκό κρασί
400γρ. τυρί μασκαρπόνε
150γρ. τυρί κρέμα
8 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ
λίγο κακάο
6 ποτήρια σαμπάνιας ή έξι μπολάκια για να μοιράσετε μέσα τα υλικά
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το μασκαρπόνε μαζί με το τυρί κρέμα και τα ανακατεύετε καλά να αφρατέψουν. Ρίχνετε μέσα πασπαλιστά το στιγμιαίο καφέ και αναμιγνύετε. Τέλος προσθέτετε την ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε τα έξι μπισκοτάκια αμυγδάλου και τα βουτάτε για λίγα δευτερόλεπτα στο γλυκό κρασί. Βάζετε από ένα νοτισμένο μπισκοτάκι στο βάθος κάθε ποτηριού ή μπολ και μοιράζετε από πάνω το μίγμα των τυριών.
Το ισιώνετε με ένα μαχαιράκι και με μένα μικρό σουρωτήρι πασπαλίζετε με κακάο την επιφάνεια των ποτηριών.
Διατηρείτε τα γλυκά στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.