Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Της Γιώτας Πολυχρονίδου
Υλικά
600 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
90 γρ. αλεύρι
2 αυγά
90 γρ. ζάχαρη
250 ml γάλα
60 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτες ή ένα μικρό ταψί και
τοποθετείτε μέσα τα κεράσια.
Ανακατεύετε τα αυγά με τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν χυλός.
Περιχύνετε τα κεράσια με τον χυλό και ψήνετε την τάρτα για 35-40 λεπτά στο φούρνο.
Δοκιμάστε με την οδοντογλυφίδα, εάν δεν κολλήσει, η τάρτα είναι έτοιμη. Την σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή, αφού
πασπαλίστε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη.
Γιώτα Πολυχρονίδου
Website: https://jottapolychronidou.com
Facebook: https://www.facebook.com/chefjottapolychronidou
Instagram: https://www.instagram.com/chef.jotta
Links:
[1] https://jottapolychronidou.com
[2] https://www.facebook.com/chefjottapolychronidou
[3] https://www.instagram.com/chef.jotta
Πηγή: vwoman.gr