Ο αντρικός οργανισμός διαφέρει σε πολλά από τον γυναικείο.
Το ίδιο ισχύει και για τις διατροφικές ανάγκες αντρών και γυναικών, καθώς τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το κάθε φύλο διαφέρουν.
Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο σίδηρο, βιταμίνες και μέταλλα, καθώς οι ανάγκες τους σε αυτά μεταβάλλονται ανάλογα με τη φάση της ζωής τους, αλλά και την εποχή του χρόνου.
Δείτε τις βασικότερες τροφές που χρειάζονται οι γυναίκες τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.
Κινόα
Η κινόα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους και στην καλή πέψη.
Ο συνδυασμός των φυτικών ινών και της πρωτεΐνης σε αυτό το τρόφιμο φέρνει γρήγορο κορεσμό που διαρκεί, κάτι που μειώνει την ανάγκη για σνακ με περιττές θερμίδες.
Λιναρόσπορος
Ο λιναρόσπορος περιέχει ω3 λιπαρά οξέα και συμβάλλει στην ισορροπία των ορμονών.
Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.
1-2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος καθημερινά μέσα στα smoothies το καλοκαίρι βοηθούν στη μείωση των εξάψεων, στην αντιμετώπιση των μεταβολών της διάθεσης και στις νυχτερινές εφιδρώσεις.
Καρύδια
Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση καρυδιών είναι πιθανό να εμποδίσει την εμφάνιση και την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού.
Πιστεύεται ότι υπάρχουν κάποιες θρεπτικές ουσίες στα καρύδια που μαζί με τα καλά λίπη, τα αντιοξειδωτικά και τις φυτικές ίνες, μπορούν να συμβάλουν στα καλά αποτελέσματα που έχει η κατανάλωση των καρυδιών.
Αβοκάντο
Το αβοκάντο περιέχει καλά λιπαρά, βιταμίνη Β6, φολικό οξύ και μαγνήσιο.
Όλα αυτά είναι απαραίτητα για την παραγωγή συγκεκριμένων ορμονών και βοηθούν στα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδέσμου.
Κεράσια
Τα κεράσια περιέχουν ανθοκυάνες, μια κατηγορία φυτοχημικών ουσιών που τους δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα τους.
Πρόκειται για φλαβονοειδή που έχουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.
Μούρα
Όπως και τα κεράσια, όλων των ειδών τα μούρα περιέχουν άφθονες θρεπτικές ουσίες, όπως οι ανθοκυανίνες που είναι πολύ ισχυρές και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης πολλών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού.
Η αντιοξειδωτική τους δράση συμβάλλει και στην προστασία της καρδιάς.
Ντομάτες
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα θρεπτικό συστατικό που καταπολεμά τις ασθένειες και ωφελεί τις γυναίκες βοηθώντας στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.
Το λυκοπένιο είναι μια ουσία λιποδιαλυτή και με την πρόσθεση ενός καλού λιπαρού στη ντομάτα όπως το ελαιόλαδο, μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά η απορρόφησή του.
Αυγά
Τέλος, τα αυγά περιέχουν χολίνη, μια θρεπτική ουσία που συνδέεται με την υγεία του εγκεφάλου και με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.