Μια εύκολη και δροσερή μαγειρική δημιουργία που θα λατρέψετε
*Μια συνταγή της Γιώτας Πολυχρονίδου
Υλικά
½ ματσάκι ρόκα
1 μαρούλι
1 κόκκινο μαρούλι
8 ντοματίνια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κ.σ. ηλιόσπορο, καβουρντισμένο
300 γραμμάρια φιλέτο γαλοπούλας
Εκτέλεση
Πλένετε και κόβετε τις σαλάτες, τα ντοματίνια και την πιπεριά.
Αλείφετε το φιλέτο γαλοπούλας με ελαιόλαδο, ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για
περίπου 20 λεπτά.
Για τη Vinaigrette θα χρειαστείτε:
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. μέλι
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (βασιλικό,
θυμάρι,δυόσμο)
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν, στήνετε τη σαλάτα σε μία πιατέλα, τοποθετείτε το φιλέτο σε φέτες και περιχύνετε με τη Vinaigrette.
Γιώτα Πολυχρονίδου
Website: https://jottapolychronidou.com
Facebook: https://www.facebook.com/chefjottapolychronidou
Instagram: https://www.instagram.com/chef.jotta