Οι Ρίζες είναι το γέννημα μιας μεγάλης αγάπης. Αυτής για τα νόστιμα ελληνικά προϊόντα διατροφής φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Η επιλογή του ονόματος δεν έγινε τυχαία. Σηματοδοτεί το εγχείρημα αυτό με διπλό συμβολισμό αλλά με μία μόνο κατεύθυνση, της επιστροφής. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής γης, στον αγροτικό πλούτο μας, στα άριστης ποιότητας κι εξαιρετικής γεύσης ελληνικά, αγροτικά προϊόντα. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας, πυλώνα της μεσογειακής διατροφής. Για εμάς παραδοσιακό προϊόν είναι αυτό που γίνεται με σεβασμό στην παραδοσιακή συνταγή ή είναι εμπνευσμένο από αυτή με μία πιο προσωπική ή σύγχρονη προσέγγιση, χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων αλλά χειροποίητα, με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και κυρίως χωρίς τη χρήση τεχνητών πρόσθετων και συντηρητικών. Αυτό για εμάς είναι ο ορισμός του ελληνικού delicatessen. Κι έτσι λοιπόν θέλουμε να συστηθούμε ως μια οικοτεχνία ελληνικών delicatessen προϊόντων. Ένα εργαστήριο όπου μαγειρεύουμε με χαρά, προσωπική φροντίδα και ενθουσιασμό με 100% φυσικά προϊόντα, αξιοποιώντας παραδοσιακές συνταγές, σεβόμενοι τις ποιοτικές αρχές της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής. www.rizes.com.gr
Πού βρίσκεται:
Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Λιούλια 82,
50010 Κρόκος Κοζάνης, Ελλάδα
τηλ. (+30) 24610 63009
Ποιά προϊόντα σας προτείνουμε (για αρχή) να δοκιμάσετε:
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΠΕΡΙΑ,
συνταγή από τις Πρέσπες, σε συσκευασία 200γρ
Στη συνταγή αυτή οι πιπεριές Φλωρίνης σιγοβράζουν με ψημένες στα κάρβουνα μελιτζάνες σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ξίδι κρασιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα άλειμμα με πλούσια γεύση καπνιστής πιπεριάς και μελιτζάνας με ένα τόνο δροσερής και ευχάριστης οξύτητας. (rizes.com.gr)
ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
σε συσκευασία 200γρ
Το συστατικό που διαφοροποιεί τη γεύση σε αυτή τη πυκνόρρευστη σάλτσα είναι το κρεμμύδι. Η περιοχή μας, η Δυτική Μακεδονία, φημίζεται για τα εξαιρετικής γλυκύτητας και ποιότητας κρεμμύδια. Συνδυασμένα με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά – πιπεριά Φλωρίνης, μελιτζάνα, ντομάτα και σκόρδο – σιγοβράζουν με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ξίδι κρασιού και μαύρο πιπέρι κι αποδίδουν μία τυπική μεσογειακή σάλτσα.(rizes.com.gr)
Το συστατικό που διαφοροποιεί τη γεύση σε αυτή τη πυκνόρρευστη σάλτσα είναι το κρεμμύδι. Η περιοχή μας, η Δυτική Μακεδονία, φημίζεται για τα εξαιρετικής γλυκύτητας και ποιότητας κρεμμύδια. Συνδυασμένα με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά – πιπεριά Φλωρίνης, μελιτζάνα, ντομάτα και σκόρδο – σιγοβράζουν με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ξίδι κρασιού και μαύρο πιπέρι κι αποδίδουν μία τυπική μεσογειακή σάλτσα.(rizes.com.gr)
ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
100% ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
σε συσκευασία 230γρ
100% βιολογικό άλειμμα από ροδάκινο, συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού και φρέσκο χυμό λεμονιού. Ένα άλειμμα με κομμάτια φρούτου, έντονο άρωμα και πλούσια φρουτένια γεύση ροδάκινου.
100% βιολογικό άλειμμα από ροδάκινο, συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού και φρέσκο χυμό λεμονιού. Ένα άλειμμα με κομμάτια φρούτου, έντονο άρωμα και πλούσια φρουτένια γεύση ροδάκινου.
ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΜΑΥΡΟ ΚΕΡΑΣΙ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ,
χωρίς προσθήκη ζάχαρης και πηκτίνης, σε συσκευασία 300γρ
Κομμάτια μαύρων κερασιών βράζουν μόνο με συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού, φρέσκο χυμό λεμονιού και ροδόνερο Κοζάνης. Είναι ένα άλειμμα με κομμάτια φρούτου, απολαυστική γεύση μαύρων κερασιών και ντελικάτο άρωμα ροδόνερου.
Παρασκευάζεται από 130γρ. πολτό φρούτου ανά 100γρ. τελικού προϊόντος
Κομμάτια μαύρων κερασιών βράζουν μόνο με συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού, φρέσκο χυμό λεμονιού και ροδόνερο Κοζάνης. Είναι ένα άλειμμα με κομμάτια φρούτου, απολαυστική γεύση μαύρων κερασιών και ντελικάτο άρωμα ροδόνερου.
Παρασκευάζεται από 130γρ. πολτό φρούτου ανά 100γρ. τελικού προϊόντος
ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΦΡΑΟΥΛΑ
χωρίς προσθήκη ζάχαρης και πηκτίνης,
σε συσκευασία 300γρ
Φράουλες βράζουν σε κατσαρόλα μόνο με συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού. Αποδίδουν ένα άλειμμα ιδιαίτερα αρωματικό με πλούσια γεύση φράουλας.
Παρασκευάζεται από 140γρ. πολτό φρούτου ανά 100γρ. τελικού προϊόντος
Φράουλες βράζουν σε κατσαρόλα μόνο με συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού. Αποδίδουν ένα άλειμμα ιδιαίτερα αρωματικό με πλούσια γεύση φράουλας.
Παρασκευάζεται από 140γρ. πολτό φρούτου ανά 100γρ. τελικού προϊόντος
ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
Δοκιμάστε το ως άλειμμα στο ψωμί, συνοδεύοντας αλμυρά ή πικάντικα τυριά, ως γέμιση για κέικ ή μπισκότα, στο γιαούρτι ή στο παγωτό, ως γλυκαντικό υλικό στο dressing μιας φρέσκιας πράσινης σαλάτας.
Δοκιμάστε το ως άλειμμα στο ψωμί, συνοδεύοντας αλμυρά ή πικάντικα τυριά, ως γέμιση για κέικ ή μπισκότα, στο γιαούρτι ή στο παγωτό, ως γλυκαντικό υλικό στο dressing μιας φρέσκιας πράσινης σαλάτας.