Μια παραλλαγή στο κάρυ κοτόπουλο που προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση για όσους αγαπούν
Συστατικά
- 600 γραμμάρια φιλέτο στήθους κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλα κομμένος σε φέτες 2cm
- 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
- 1 κρεμμύδι
- 20 γραμμάρια φρέσκο τζίντζερ
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη κάρι
- 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ τουρμέρικ
- 1 κ.γ. αλεσμένο πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. Ινδικό μείγμα μπαχαρικών Garam Masala (Γκαράμ Μασάλα)
- 2 λεμόνια, χυμός και ξύσμα
- 1 ντομάτα κονκασέ
- 1 συσκευασία ρεβίθια σε κονσέρβα
- 400 γραμμάρια γλυκοπατάτες πλυμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 15 γραμμάρια φρέσκο κόλιαντρο
- 1,5 λίτρο νερό
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. αλεσμένο κόλιαντρο
- γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά
- άγριο ρύζι
- Ετοιμασία
- 1
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, τρίβουμε το τζίντζερ και λιώνουμε το σκόρδο.
- 2Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
- 3Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το νερό.
- 4Μαγειρεύουμε για 60 λεπτά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
- 5Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- 6Ρίχνουμε λίγο φρέσκο κόλιαντρο
- Πηγή: https://www.knorr.com/gr