Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ριζότο σαν «γεμιστά», συνταγή πεντανόστιμη!


 Γίνε ήρωας στην κουζίνα σου με αυτή τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη- knorr.gr

  • Συστατικά
  • 140 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
  • 120 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 Knorr κύβο ζωμό λαχανικών
  • 120 γραμμάρια κολοκυθάκια, κομμένος σε κύβους
  • 120 γραμμάρια μελιτζάνες,κομμένες σε κύβους
  • 120 γραμμάρια καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 60 γραμμάρια ώριμη γραβιέρα τριμμένη
  • 60 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο
  • 40 γραμμάρια σταφίδες κορινθιακές
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/4 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1200 ml νερό
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Μέθοδος
  •  1Για το ζωμό λαχανικών: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το νερό, τον Knorr κύβο λαχανικών και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αφού πάρουν βράση και διαλυθεί ο ζωμός, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και το διατηρούμε σε αυτή την θερμοκρασία.
  •  2Για τα ντοματίνια: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να καραμελώσουν ελαφρώς.
  •  3Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  •  4Για το ριζότο: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  •  5Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να γίνει ελαφρώς διάφανο.
  •  6Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καρότο, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  •  7Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, τις σταφίδες και μετά από λίγο το ρύζι.
  •  8Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη ντομάτα κι έπειτα, με την βοήθεια μιας κουτάλας προσθέτουμε μια μικρή δόση από τον ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα.
  •  9Αφού απορροφηθούν τα υγρά, ρίχνουμε την επόμενη δόση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι ετοιμαστεί το ρύζι.
  •  10Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε το ρύζι από την φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε εκ νέου κι έπειτα, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να έχει τη μορφή μιας κρέμας ή μιας χυλωμένης σούπα.
  •  11Τέλος, ρίχνουμε το δυόσμο, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου.
  •  12Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό τοποθετώντας μερικά ντοματίνια στο κέντρο.

Το Tip που κάνει την διαφορά

#tsoulotip: Τα αρώματα που κυριαρχούν στα γεμιστά είναι αυτά του δυόσμου και της ντομάτας. Εδώ επιλέγουμε την ντομάτα να την βάλουμε ως συμπληρωματικό στοιχείο διαχειρίζοντας την ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά για να μην επηρεάσουμε χρωματικά το ριζότο. Αν όμως επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.γ. πελτέ κατά την διάρκεια του σοταρίσματος.