Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Λαζανάδα με αχινό & για την Πεντηκοστή


 Μακαρονάδα έτοιμη σε 25 λεπτά; Κι όμως! Ιδανικά θα χρησιμοποιήσετε φρέσκους αχινούς, αλλά μπορείτε να βρείτε τα αυγά τους και συσκευασμένα. Μην διστάσετε να τους συνδυάσετε με ένα καλό ζυμαρικό: η γεύση και το χρώμα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Από τον Chef Βαγγέλη Μπιλιμπά

Executive chef, τακτικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων και παγκόσμιος κριτής της WACS. Ιδιοκτήτης του Aphrodite Garden Restauran, Πυθαγόρειο, Σάμος (Πηγή: www.ilispasta.gr)



ΜΕΡΙΔΕΣ: 4              ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'                 ΨΗΣΙΜΟ: 10' 


Υ Λ Ι Κ Α 

1 συσκευασία λαζάνια ΗΛΙΣ

Αυγά από 20 αχινούς

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

10 τοματίνια κομμένα στη μέση

1 σκελίδα σκόρδο

1 σφηνάκι ούζο

μερικά φύλλα δυόσμο και μαϊντανό, ψιλοκομμένο 


Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε ένα ποτήρι νερό από το νερό τους.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο.

Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τα τοματίνια.

Προσθέτουμε τα λαζάνια και το νεράκι που έχουμε κρατήσει. Βράζουμε για ένα λεπτό.

Περιχύνουμε με τα αυγά αχινού και πασπαλίζουμε με τα φύλλα δυόσμου και μαϊντανού.

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και ...απολαμβάνουμε!


Καλή σας όρεξη!


Πηγή: www.ilispasta.gr