ΠΡΩΪΝΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΑΥΓΟ, ΣΤΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ
Μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή σου προτείνω για αύριο, Σάββατο, που μπορείς να ετοιμάσεις σαν ωραία έκπληξη για τους δικούς σου και να τους ξυπνήσεις από τη μοσχοβολιά της κουζίνας σου!
Υλικά
- 12 φέτες μπέϊκον
- 6 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 3 φέτες ψωμί - απλά, από το αγαπημένο σας :-)
- 1/2 φλυτζάνι σωταρισμένα μανιτάρια -Ή- 6 λεπτές φέτες τομάτας
- αλάτι & πιπέρι
- ρίγανη ή μαϊντανό
Ετοιμασία
- Σταδιακά, ψήστε το μπέϊκον αλλά φροντίστε ΝΑ ΜΗΝ σκληρύνει. Χρειάζεται μόνο τόσο ψήσιμο ώστε να αποβάλει αρκετό από το λίπος του και να μείνει μαλακό για να μπορεί να αναδιπλωθεί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις φέτες μπέϊκον σε χαρτί κουζίνας και αφήστε το για λίγο να "δροσίσει".
- Με ένα κόφτη για μπισκότα ή ένα ποτήρι (αν δεν σας δυσκολεύει), κόψτε το σε στρογγυλά κομμάτια περίπου στο μέγεθος των θέσεων του σκεύους σας.
- Αν επιλέξετε τα μανιτάρια, αφαιρέστε όλο το λίπος του μπέϊκον από το ταψί όπου το ψήσατε και αφήστε μόνο μια κουταλιά της σούπας σε αυτό. Σωτάρετε τα μανιτάρια για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη.
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου
- Τοποθετήστε ένα στρογγυλό κομμάτι ψωμί στον πάτο κάθε θήκης του σκεύους σας. Μετά, απλώστε 2 φέτες μπέϊκον, χαλαρά, στα πλαϊνά τοιχώματα κάθε θήκης και αν μπορείτε απλώστε τις λίγο και στην αρχή του πάτου της θήκης ώστε να σχηματιστεί ένα ημιτελές "φλυτζάνι" από μπέϊκον.
- Τοποθετήστε περίπου 1 κουταλιά μανιτάρια Ή μια φέτα τομάτας πάνω από τον κύκλο του ψωμιού.
Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή, αύριο κιόλας (γιατί όχι;) και αν θέλετε, στείλτε μας μια φωτογραφία μόλις βγάλετε το ταψάκι σας από τον φούρνο για να την αναρτήσουμε στο www.pentanostimo.blogspot.gr μαζί με το όνομά σας.
Καλή σας επιτυχία!