Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γάλα με κανέλλα...νόστιμο και υγιεινό!


Ο καιρός όλο και ψυχραίνει και εγώ ψάχνω λύσεις που θα μας ζεστάνουν και θα μας κάνουν καλό, τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Έτσι, σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση, βρήκα μια συνταγή που
μου άρεσε πολύ και αφορά στην παρασκευή γάλακτος κανέλλας, ή μάλλον γάλακτος με κανέλλα. Εκτός από πολύ νόστιμο, κάνει καλό στο κρύωμα και τη γρίππη, στη χώνεψη και τις κράμπες. 
Και αν θέλετε να μάθετε τον τρόπο που θα το ετοιμάσετε, οι οδηγίες ακολουθούν αμέσως:
Θα χρειαστείτε:
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 ξυλάκι κανέλλας (μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε, εναλλακτικά, ένα κουταλάκι σκόνη κανέλλας αλλά η συγγραφέας αυτού του κειμένου που το δοκίμασε, διαπίστωσε ότι η σκόνη δεν διαλυόταν καλά στο γάλα, αφήνοντας μια έντονη αίσθηση στον λαιμό).
  • 1 κουταλάκι, περίπου, μέλι, εκτός αν η γεύση σας το προτιμά ακόμη πιο πλούσιο.
Παρασκευή

Ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, στο μάτι της κουζίνας, σχεδόν μέχρι να βράσει

Βάλτε το γάλα σε ένα φλυτζάνι και προσθέστε ένα ξυλάκι κανέλλας.

Σκεπάστε το με ένα πιατάκι και αφήστε το να μείνει για 10 περίπου λεπτά. Αφαιρέστε το ξυλάκι κανέλλας


Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, ή παραπάνω αν θέλετε, και απολαύστε το.


Σημείωση: Μην ακολουθείτε παρόμοιες συνταγές, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την υγεία σας που σας το απαγορεύει. Να προσέχετε πολύ τον εαυτό σας και την υγεία σας, είναι πολύτιμα!

Food